INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
-
2 stiklinės kvietinių miltų (±)
-
1 stiklinė pasirinktos uogienės (naudota aviečių)
-
1 stiklinė grietinės
-
½ stiklinės cukraus (derinkite pagal saldumą)
-
2 kiaušiniai
-
2 nubraukti šaukšteliai sodos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: ~1 val.
-
Sodą suberkite į grietinę, gerai išmaišykite ir palikite 5–10 min., kad neutralizuotųsi rūgšties perteklius.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol kristalai ištirps, o masė pabals ir sutirštės.
-
Įplaktą masę sudėkite uogienę ir grietinę, šaukštu vienodai išmaišykite.
-
Per kelis kartus įmaišykite miltus – jų kiekį reguliuokite taip, kad tešla primintų riebios grietinės tirštumą.
-
Tešlą supilkite į 24 cm skersmens apvalią formą (dugną galite iškloti kepimo popieriumi).
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50–60 min. Iškepimą patikrinkite mediniu pagaliuku: jeigu jis ištraukiamas sausas – pyragas jau paruoštas.
Leiskite pyragui šiek tiek atvėsti formoje, tada perkelkite ant grotelių. Skanaus!