Skip to main content

INGREDIENTAI

  • Porcijų skaičius: 8

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai

  • 300 g cukraus

  • 300 g 9 % varškės

  • 300 g kvietinių miltų

  • 150 g sviesto

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis sodos

Papildomai:

  • truputis sviesto formos patepimui

  • cukraus pudros pabarstymui

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Dubenyje sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.

  2. Varškę pertrinkite pro sietelį arba sutrinkite elektriniu plaktuvu, kad būtų kreminė.

  3. Į sviesto–kiaušinių masę įmaišykite varškę ir vanilinį cukrų. Persijokite miltus su soda, suberkite ir lengvai, tik iki vientisumo, išmaišykite.

  4. Kepimo formą gausiai patepkite sviestu. Supilkite tešlą.

  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs sausas.

  6. Pravėsusį pyragą išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.

Patarimas: visi produktai turi būti kambario temperatūros – taip tešla geriau išsipučia, o keksas iškepa ypatingai purus.