INGREDIENTAI
-
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
-
4 kiaušiniai
-
300 g cukraus
-
300 g 9 % varškės
-
300 g kvietinių miltų
-
150 g sviesto
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis sodos
Papildomai:
-
truputis sviesto formos patepimui
-
cukraus pudros pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Dubenyje sviestą ištrinkite su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išplakdami.
-
Varškę pertrinkite pro sietelį arba sutrinkite elektriniu plaktuvu, kad būtų kreminė.
-
Į sviesto–kiaušinių masę įmaišykite varškę ir vanilinį cukrų. Persijokite miltus su soda, suberkite ir lengvai, tik iki vientisumo, išmaišykite.
-
Kepimo formą gausiai patepkite sviestu. Supilkite tešlą.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30–35 min., kol įsmeigtas medinis pagaliukas išlįs sausas.
-
Pravėsusį pyragą išimkite iš formos ir pabarstykite cukraus pudra.
Patarimas: visi produktai turi būti kambario temperatūros – taip tešla geriau išsipučia, o keksas iškepa ypatingai purus.