INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
-
3 kiaušiniai
-
180 g varškės
-
170 g kvietinių miltų
-
150 ml pieno
-
100 g sviesto
-
2 v. š. grietinės
-
2 v. š. cukraus
-
1 a. š. kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
-
Vanilės pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 30 min.
-
Pasiruošimas. Kiaušinius atskirkite – trynius ir baltymus laikykite atskiruose induose. Sviestą ištirpinkite ir palikite pravėsti.
-
Trynių masė. Trynius plakite su cukrumi, kol pabals. Sudėkite varškę ir šakute sutrinkite iki vientisos konsistencijos. Supilkite atvėsusį sviestą, išmaišykite, tada įmaišykite grietinę ir pieną. Pagardinkite vanile.
-
Sausa dalis. Į masę persijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite – tešla turi būti tiršta, nuo šaukšto kristi gabalais, ne lietis.
-
Baltymų įmaišymas. Baltymus elektriniu plakikliu išplakite iki standžių putų. Lengvais judesiais įmaišykite į tešlą, kad jos nepermaišytumėte ir išlaikytumėte purumą.
-
Kepimas. Gerai įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę. Pilkite samtelį tešlos ir kepkite, kol abi pusės gražiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį. Kartokite, kol sunaudosite tešlą.
Patiekite karštus, su mėgstamu uogiene, medumi ar šviežiomis uogomis. Skanaus!