INGREDIENTAI:
1 kilogramas varškės
4 vienetai kiaušinių
180 gramų cukraus
150 gramų manų kruopų
100 mililitrų pieno
100 gramų minkšto sviesto
1 žiupsnelis druskos
šiek tiek razinų
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
-
Razinas užpilkite ką tik užvirusiu vandeniu ir palikite išbrinkti.
-
Kiaušinius, cukrų bei druską lengvai paplakite šluotele ir supilkite į varškę. Viską kruopščiai pertrinkite šaukštu.
-
Sudėkite minkštą sviestą ir masę gerai perplakite elektriniu plakikliu, kad taptų vientisa.
-
Įpilkite pieną, suberkite manus ir dar kartą plakite, kol viskas susijungs. Įmaišykite nuvarvintas razinas.
-
Paruoštą tešlą sukrėskite į sviestu pateptą kepimo formą.
-
Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje apie 40–50 minučių; vidurį patikrinkite mediniu pagaliuku – jis turi likti sausas.
-
Iškepusį apkepą apibarstykite cukraus pudra ir mėgaukitės šiltu ar atvėsusiu.