INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6–8
- 500 g varškės (9 % riebumo)
- 200 g virtų ryžių (atvėsusių)
- 3 kiaušiniai
- 80 g cukraus
- 50 g sviesto (tirpinto)
- 150 ml pieno
- 1 a. š. vanilinio cukraus
- 1 a. š. kepimo miltelių
- Žiupsnelis druskos
Papildomai:
- Sviesto kepimo formai patepti
- Džiūvėsėlių arba manų formai pabarstyti
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 15 min. + 40 min. kepimo
- Dubenyje trintuvu sutrinkite varškę su tirpintu sviestu ir cukrumi, kol masė taps vientisa.
- Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išplakite.
- Įpilkite pieną, suberkite kepimo miltelius ir dar kartą trumpai permaišykite.
- Į varškės masę sudėkite virtus ryžius, atsargiai išmaišykite, kad pasiskirstytų tolygiai.
- Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ar manais. Supilkite paruoštą tešlą, paviršių sulyginkite.
- Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~40 min., kol viršus gražiai parus, o įsmeigtas medinis pagaliukas liks sausas.
- Apkepą palikite 10 min. pravėsti formoje, tuomet pjaustykite. Patiekite šiltą ar atvėsusį su uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis. Skanaus!