Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 6

Lazanijai

  • 10 lazanijos lakštų

  • 550 g varškės

  • 180 g gerai besilydančio sūrio (pvz., pusė kietojo, pusė mėlynojo)

  • 250 g špinatų (šviežių ar atitirpintų)

  • 2 kiaušiniai

  • 1 svogūnas

  • 3 česnako skiltelės (nebūtina)

  • 2 a. š. Provanso žolelių (ar čiobrelių / raudonėlio)

  • ½ a. š. maltų juodųjų pipirų

  • Druskos pagal skonį

  • Truputis aliejaus arba sviesto kepimui

Baltajam padažui

  • 30 g sviesto

  • 40 g miltų

  • 500 ml pieno

  • ⅛ a. š. malto muskato (nebūtina)

  • Žiupsnelis juodųjų pipirų

  • Druskos pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendra trukmė – šiek tiek > 1 val.

  1. Špinatų mišinys. Svogūną smulkiai sukapokite ir kepkite su šlakeliu aliejaus, kol suminkštės. Įspauskite česnaką, dar minutę pakepinkite, tuomet sudėkite špinatus ir kaitinkite, kol suglebs. Nukelkite, leiskite pravėsti.

  2. Sūrio įdaras. Sūrį sutarkuokite. Į dubenį sudėkite varškę, pravėsusius špinatus, pusę tarkuoto sūrio, kiaušinius, žoleles, pipirus ir druską. Gerai išmaišykite.

  3. Baltas padažas. Puode ištirpdykite sviestą, suberkite miltus ir maišykite 1–2 min. Nukelkite nuo ugnies, palaipsniui šluotele įplakite pieną. Vėl statykite ant vidutinės kaitros ir maišykite, kol padažas sutirštės. Pagardinkite druska, pipirais ir muskatu.

  4. Sluoksniavimas. 20 × 30 cm kepimo formos dugną patepkite sviestu ir plonai aptepkite baltu padažu. Dėkite lazanijos lakštų sluoksnį, užtepkite padažo, paskleiskite pusę varškės įdaro. Kartokite: lakštai → padažas → likęs įdaras → lakštai. Viršų gausiai aptepkite likusiu padažu.

  5. Kepimas. Formą uždenkite folija ir kepkite 180 °C orkaitėje ~30 min. Nuimkite foliją, pabarstykite likusiu sūriu, pakelkite temperatūrą iki 220 °C ir kepkite dar 10–15 min., kol sūris išsilydys ir apskrus.

  6. Poilsis. Ištrauktai lazanijai leiskite 10–15 min. pastovėti, kad sutvirtėtų, tada pjaustykite ir patiekite.

Skanaus!