INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 100
-
15 kg kiaulienos lašinių (kaimiškų)
-
1,5 kg rupios (nejoduotos) druskos
-
1 šaukštas cukraus
-
1 sauja maltų lauro lapų
-
3 šaukštai maltų juodųjų pipirų
-
3 česnako galvos
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
-
Lašinius sūdykite ne vėliau kaip praėjus 24–48 h po pjovimo. Nemirkdykite ir neplaukite; indas turi būti visiškai sausas.
-
Česnaką sutrinkite ir sumaišykite su druska, pipirais bei maltais lauro lapais. Druskos netaupykite – lašiniai turi būti tolygiai padengti.
-
Pradžioje kiekvieną gabalą lengvai įtrinkite cukrumi, kad mėsa įgautų rausvą atspalvį ir subalansuotų skonį. Tuomet gausiai ištrinkite prieskonių mišiniu.
-
Inde (dugną pabarstę tuo pačiu mišiniu) sluoksniuokite lašinius oda žemyn. Uždenkite natūraliu audiniu ir laikykite vėsioje patalpoje.
-
Kasdien ar bent kas antrą dieną gabalus apverskite, apšlakstykite išsiskyrusiu sūrymu. Jei paviršiuje pritrūko druskos, užberkite papildomai. Po 7 dienų lašinius išimkite ir nuvalykite druskos perteklių.
-
Gabaliukus suvyniokite į marlę ir pakabinkite džiūti vėsioje, sausokėje vietoje.
-
Išdžiūvę lašiniai laikomi šaldytuve ar šaldiklyje; seniau juos saugodavo sandariose spintose svirnuose.
Skanaus ir gardžių užkandžių!