Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 2

  • 1 žiedinis kopūstas

  • 80 g sviesto

  • 1 svogūnas

  • 1 a. š. kmynų (galite praleisti)

  • Druskos pagal skonį

  • Šiek tiek maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Blanširavimas. Kalafiorą suskirstykite mažais žiedynais. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3–5 min., kol lengvai suminkštės, bet išliks traškus. Nusunkite ir trumpam perliekite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimą, tada vėl gerai nuvarvinkite.

  2. Svogūno apkepimas. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir suberkite smulkintą svogūną. Kepkite, kol svogūnas taps auksinės spalvos.

  3. Kalafiorų troškinimas. Į svogūnus sudėkite apvirtus kalafioro žiedynus ir, jei naudojate, kmynus. Kepkite 10–15 min., retkarčiais apversdami, kol žiedynai lengvai apskrus.

  4. Pagardinimas. Pabaigoje paskaninkite druska, pipirais ir, jei norite, pabarstykite mėgstamais žalumynais. Patiekite iškart – skanaus!