Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 1 l jautienos sultinio

  • 800 g smulkintų konservuotų pomidorų

  • 700 g troškinimui skirtos jautienos

  • 2 raudonosios paprikos

  • 2 morkos

  • 2 bulvės

  • 1 didelis svogūnas

  • Šlakelis aliejaus

  • 4 česnako skiltelės

  • 2 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių

  • 1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių

  • 2 lauro lapai

  • Druska ir maltieji juodieji pipirai – pagal skonį

  • Sauja petražolių

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Dideliame puode su storu dugnu įkaitinkite truputį aliejaus. Jautieną apkepkite porcijomis, kad gražiai apskrustų iš visų pusių, ir atidėkite.

  2. Į tą patį puodą suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Kepkite kelias minutes, tada sudėkite pasmulkintas paprikas bei morkas, dar šiek tiek patroškinkite.

  3. Sugrąžinkite mėsą, pabarstykite saldžiąja ir rūkyta paprika, gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite, kad prieskoniai atsiskleistų.

  4. Supilkite pomidorus ir sultinį, įmeskite lauro lapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 1 valandą.

  5. Po valandos suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite dar ~30 minučių, kol jos suminkštės.

  6. Nukėlus nuo kaitros, įmaišykite smulkintas petražoles ir patiekite karštą. Skanaus!