INGREDIENTAI
- 1 l jautienos sultinio
- 800 g smulkintų konservuotų pomidorų
- 700 g troškinimui skirtos jautienos
- 2 raudonosios paprikos
- 2 morkos
- 2 bulvės
- 1 didelis svogūnas
- Šlakelis aliejaus
- 4 česnako skiltelės
- 2 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių
- 1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
- 2 lauro lapai
- Druska ir maltieji juodieji pipirai – pagal skonį
- Sauja petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS
- Dideliame puode su storu dugnu įkaitinkite truputį aliejaus. Jautieną apkepkite porcijomis, kad gražiai apskrustų iš visų pusių, ir atidėkite.
- Į tą patį puodą suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Kepkite kelias minutes, tada sudėkite pasmulkintas paprikas bei morkas, dar šiek tiek patroškinkite.
- Sugrąžinkite mėsą, pabarstykite saldžiąja ir rūkyta paprika, gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite, kad prieskoniai atsiskleistų.
- Supilkite pomidorus ir sultinį, įmeskite lauro lapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 1 valandą.
- Po valandos suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite dar ~30 minučių, kol jos suminkštės.
- Nukėlus nuo kaitros, įmaišykite smulkintas petražoles ir patiekite karštą. Skanaus!
