INGREDIENTAI
-
1 l jautienos sultinio
-
800 g smulkintų konservuotų pomidorų
-
700 g troškinimui skirtos jautienos
-
2 raudonosios paprikos
-
2 morkos
-
2 bulvės
-
1 didelis svogūnas
-
Šlakelis aliejaus
-
4 česnako skiltelės
-
2 šaukštai saldžiosios paprikos miltelių
-
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
-
2 lauro lapai
-
Druska ir maltieji juodieji pipirai – pagal skonį
-
Sauja petražolių
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Dideliame puode su storu dugnu įkaitinkite truputį aliejaus. Jautieną apkepkite porcijomis, kad gražiai apskrustų iš visų pusių, ir atidėkite.
-
Į tą patį puodą suberkite kubeliais pjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką. Kepkite kelias minutes, tada sudėkite pasmulkintas paprikas bei morkas, dar šiek tiek patroškinkite.
-
Sugrąžinkite mėsą, pabarstykite saldžiąja ir rūkyta paprika, gerai išmaišykite ir trumpai pakepkite, kad prieskoniai atsiskleistų.
-
Supilkite pomidorus ir sultinį, įmeskite lauro lapus, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Užvirus sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite apie 1 valandą.
-
Po valandos suberkite kubeliais pjaustytas bulves ir virkite dar ~30 minučių, kol jos suminkštės.
-
Nukėlus nuo kaitros, įmaišykite smulkintas petražoles ir patiekite karštą. Skanaus!