Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 5

  • 500 g jautienos faršo (arba smulkinto kumpio)

  • 400 g konservuotų pomidorų be odelių

  • 400 g aštrių konservuotų pupelių

  • 100 g aštraus pomidorų padažo

  • 150 g konservuotų kukurūzų (½ skardinės)

  • 1 raudonoji paprika

  • 1 svogūnas

  • 1 aitrioji paprika

  • 2 česnako skiltelės

  • 3 v. š. aliejaus

  • Maltos saldžios paprikos, aitriųjų paprikų miltelių, jautienos prieskonių ir druskos – pagal skonį

Patiekiant

  • 100 g tarkuoto sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS

Bendra trukmė – apie 1 val.

  1. Pomidorus, aitriąją papriką, raudonąją papriką ir česnaką sutrinkite trintuvu – palikite smulkių gabalėlių.

  2. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite faršą ir smulkintą svogūną. Kepkite, kol mėsa apskrus, o svogūnas suminkštės.

  3. Apkepintą faršą perkelkite į puodą. Supilkite daržovių tyrę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei masė atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio.

  4. Pagardinkite saldžiąja paprika, aitriosios paprikos milteliais, jautienos prieskoniais ir druska. Gerai išmaišykite.

  5. Troškinkite ant nedidelės ugnies 15–20 min., kol sriuba sutirštės.

  6. Suberkite kukurūzus ir dar pavirkite apie 5 min.

  7. Paskirstykite sriubą į dubenėlius, apibarstykite tarkuotu sūriu. Patiekite su paskrudintu česnakiniu batonu ar bandelėmis.

Skanaus!