INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 5
-
500 g jautienos faršo (arba smulkinto kumpio)
-
400 g konservuotų pomidorų be odelių
-
400 g aštrių konservuotų pupelių
-
100 g aštraus pomidorų padažo
-
150 g konservuotų kukurūzų (½ skardinės)
-
1 raudonoji paprika
-
1 svogūnas
-
1 aitrioji paprika
-
2 česnako skiltelės
-
3 v. š. aliejaus
-
Maltos saldžios paprikos, aitriųjų paprikų miltelių, jautienos prieskonių ir druskos – pagal skonį
Patiekiant
-
100 g tarkuoto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS
Bendra trukmė – apie 1 val.
-
Pomidorus, aitriąją papriką, raudonąją papriką ir česnaką sutrinkite trintuvu – palikite smulkių gabalėlių.
-
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi, suberkite faršą ir smulkintą svogūną. Kepkite, kol mėsa apskrus, o svogūnas suminkštės.
-
Apkepintą faršą perkelkite į puodą. Supilkite daržovių tyrę, konservuotas pupeles ir pomidorų padažą. Jei masė atrodo per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio.
-
Pagardinkite saldžiąja paprika, aitriosios paprikos milteliais, jautienos prieskoniais ir druska. Gerai išmaišykite.
-
Troškinkite ant nedidelės ugnies 15–20 min., kol sriuba sutirštės.
-
Suberkite kukurūzus ir dar pavirkite apie 5 min.
-
Paskirstykite sriubą į dubenėlius, apibarstykite tarkuotu sūriu. Patiekite su paskrudintu česnakiniu batonu ar bandelėmis.
Skanaus!