INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 4
Tešlai
-
450 g kvietinių miltų
-
250 ml šilto vandens
-
60 ml aliejaus
-
7 g sausų mielių
-
1 nubrauktas šaukštas cukraus
-
½ šaukštelio druskos
Viršui
-
4 nedideli pomidorai
-
300 g tarkuoto fermentinio sūrio
-
200 g rūkytos dešros (arba keptos vištienos)
-
2 žaliosios paprikos (galite rinktis kitokių)
-
Sauja džiovintų žolelių (čiobrelių, raudonėlių ar pan.)
Padažui
-
Pomidorų padažo – pagal poreikį
-
Majonezo – pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – daugiau nei 1 val.
-
Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų, druską, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Persijokite miltus, minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga.
-
Tešlos rutulį patepkite aliejumi, uždenkite plėvele ar rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje ~1 ½ val. kilti.
-
Pakilusią tešlą padalykite į keturias lygias dalis, iškočiokite arba rankomis formuokite picos padus.
-
Pomidorų padažą sumaišykite su majonezu ir aptepkite kiekvieną picos pagrindą.
-
Pabarstykite džiovintomis žolelėmis, tuomet užberkite dalį sūrio. Sudėliokite dešrą, pomidorus ir paprikas, galiausiai vėl apibarstykite likusiu sūriu.
-
Kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 min., kol sūris išsilydys, o krašteliai taps gražiai apskrudę.