Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 4

Tešlai

  • 450 g kvietinių miltų

  • 250 ml šilto vandens

  • 60 ml aliejaus

  • 7 g sausų mielių

  • 1 nubrauktas šaukštas cukraus

  • ½ šaukštelio druskos

Viršui

  • 4 nedideli pomidorai

  • 300 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 200 g rūkytos dešros (arba keptos vištienos)

  • 2 žaliosios paprikos (galite rinktis kitokių)

  • Sauja džiovintų žolelių (čiobrelių, raudonėlių ar pan.)

Padažui

  • Pomidorų padažo – pagal poreikį

  • Majonezo – pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas – daugiau nei 1 val.

  1. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite mieles, cukrų, druską, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Persijokite miltus, minkykite, kol tešla taps lygi ir elastinga.

  2. Tešlos rutulį patepkite aliejumi, uždenkite plėvele ar rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje ~1 ½ val. kilti.

  3. Pakilusią tešlą padalykite į keturias lygias dalis, iškočiokite arba rankomis formuokite picos padus.

  4. Pomidorų padažą sumaišykite su majonezu ir aptepkite kiekvieną picos pagrindą.

  5. Pabarstykite džiovintomis žolelėmis, tuomet užberkite dalį sūrio. Sudėliokite dešrą, pomidorus ir paprikas, galiausiai vėl apibarstykite likusiu sūriu.

  6. Kepkite iki 250 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8 min., kol sūris išsilydys, o krašteliai taps gražiai apskrudę.