Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 6

  • 250 g pievagrybių (ar kitų mėgstamų grybų)

  • 1 svogūnas

  • 1 v. š. sviesto

  • 1 v. š. kvietinių miltų

  • ~100 ml pieno (arba grietinėlės)

  • Žiupsnelis juodųjų pipirų

  • Druskos pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Laikas – apie 15 min.

  1. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais.

  2. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną ir grybus, kepkite ~10 min., kol daržovės suminkštės ir lengvai apskrus.

  3. Pabarstykite miltais, greitai išmaišykite, kad miltai pasidengtų riebalais ir neliktų sausų plotelių.

  4. Plona srovele pilkite pieną, vis maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Kaitinkite, kol padažas sutirštės; jei norite skystesnio, įpilkite papildomai pieno.

  5. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, dar kartą permaišykite ir patiekite karštą prie bulvių, mėsos ar kitų patiekalų.

Skanaus!