INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 6
-
250 g pievagrybių (ar kitų mėgstamų grybų)
-
1 svogūnas
-
1 v. š. sviesto
-
1 v. š. kvietinių miltų
-
~100 ml pieno (arba grietinėlės)
-
Žiupsnelis juodųjų pipirų
-
Druskos pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Laikas – apie 15 min.
-
Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, svogūną – smulkiais kubeliais.
-
Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūną ir grybus, kepkite ~10 min., kol daržovės suminkštės ir lengvai apskrus.
-
Pabarstykite miltais, greitai išmaišykite, kad miltai pasidengtų riebalais ir neliktų sausų plotelių.
-
Plona srovele pilkite pieną, vis maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Kaitinkite, kol padažas sutirštės; jei norite skystesnio, įpilkite papildomai pieno.
-
Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais, dar kartą permaišykite ir patiekite karštą prie bulvių, mėsos ar kitų patiekalų.
Skanaus!