INGREDIENTAI
-
1,5 kg burokėlių
-
1 kg kopūstų
-
1 kg pomidorų
-
0,5 kg morkų
-
0,5 kg svogūnų
-
0,5 kg paprikos
-
2 šaukštai cukraus
-
2 šaukštai acto
-
200 ml aliejaus
-
2,5 šaukšto druskos
-
truputis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Pomidorų paruošimas. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, išpjaukite kietus kotelių likučius ir sumalkite arba sutrinkite iki vienalytės tyrės.
-
Daržovių troškinimas. Storo dugno puode įkaitinkite dalį aliejaus. Pirmiausia pakepinkite smulkintus svogūnus, tada suberkite stambia tarka sutarkuotus burokėlius bei morkas ir 10–15 min. patroškinkite. Sudėkite kubeliais pjaustytas paprikas, trumpai pamaišykite.
-
Virimas. Į puodą supilkite pomidorų tyrę, sudėkite smulkintus kopūstus, druską, cukrų, likusį aliejų. Virkite ant nedidelės kaitros 40–50 min., kol daržovės suminkštės. Pabaigoje įpilkite actą, pagardinkite pipirais ir, jei mėgstate, keliais aitriosios paprikos griežinėliais.
-
Konservavimas. Dar karštą mišinį sukrėskite į sterilizuotus stiklainius, užsukite nuplikytais dangteliais, apverskite dugnu aukštyn ir palikite atvėsti. Laikykite vėsiai.
Tereikės sultinio ir bulvių, ir gardūs žiemiški barščiai paruošti akimirksniu!