INGREDIENTAI
-
3 kg bruknių
-
2 kg prinokusių kriaušių
-
1 kg cukraus
-
400 ml vandens (sirupui)
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Bruknes nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.
-
Kriaušes nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
-
Puode užvirkite 400 ml vandens su cukrumi, maišydami, kol kristalai visiškai ištirps. Sirupą pavirkite ~2 min.
-
Į sirupą sudėkite kriaušių kubelius ir virkite 10–15 min., kol šiek tiek suminkštės. Kriaušes kiaurasamčiu išgriebkite.
-
Į tą patį sirupą suberkite nuplikytas bruknes, pavirkite apie 7 min.
-
Sudėkite atgal kriaušes, dar pavirkite 3–5 min., kad skoniai susijungtų.
-
Verdant karštą uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite steriliais dangteliais. Apverskite, apklokite ir palikite visiškai atvėsti. Skanaus!