Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 3 kg bruknių

  • 2 kg prinokusių kriaušių

  • 1 kg cukraus

  • 400 ml vandens (sirupui)

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Bruknes nuplikykite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.

  2. Kriaušes nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais.

  3. Puode užvirkite 400 ml vandens su cukrumi, maišydami, kol kristalai visiškai ištirps. Sirupą pavirkite ~2 min.

  4. Į sirupą sudėkite kriaušių kubelius ir virkite 10–15 min., kol šiek tiek suminkštės. Kriaušes kiaurasamčiu išgriebkite.

  5. Į tą patį sirupą suberkite nuplikytas bruknes, pavirkite apie 7 min.

  6. Sudėkite atgal kriaušes, dar pavirkite 3–5 min., kad skoniai susijungtų.

  7. Verdant karštą uogienę supilstykite į švarius, iškaitintus stiklainius, sandariai užsukite steriliais dangteliais. Apverskite, apklokite ir palikite visiškai atvėsti. Skanaus!