Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2

  • 500 g vištienos krūtinėlės (arba šlaunelių mėsos)

  • 80 ml alyvuogių aliejaus

  • 3 v.š. citrinų sulčių

  • 2 v.š. sojos padažo

  • 2 v.š. balzaminio acto

  • 1 v.š. rudojo cukraus

  • 1 v.š. Dižono garstyčių

  • 3 a.š. itališkų žolelių mišinio

  • 2 a.š. česnako miltelių (arba 3–4 skiltelės suspausto česnako)

  • 1 a.š. saldžiosios paprikos miltelių

  • ½ a.š. druskos (reguliuokite pagal skonį)

  • ½ a.š. aitriosios paprikos miltelių (reguliuokite pagal aštrumą)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: ~30 min. (plius marinavimas)

  1. Į dubenį supilkite sojos padažą, alyvuogių aliejų, citrinų sultis ir balzaminį actą. Suberkite rudojo cukraus, itališkų žolelių, česnako miltelių, saldžiosios bei aitriosios paprikos prieskonius, druską ir įmaišykite Dižono garstyčias. Viską gerai išplakite, kol marinatas taps vientisas.

  2. Vištieną sudėkite į užsegamą maišelį ar gilų indą, užpilkite paruoštu marinatu ir gerai apvolio­kite, kad mėsa visur pasidengtų. Uždenkite ar užspauskite maišelį ir leiskite vištienai bent valandą pasimarinuoti kambario temperatūroje; jei turite laiko, laikykite šaldytuve per naktį, skonis bus dar intensyvesnis.

  3. Užmarinuotą vištieną kepkite pasirinktai­siais būdais:

    • Grilyje – ant vidutinės kaitros po 5–7 min. iš kiekvienos pusės, kol iškeps.

    • Keptuvėje – įkaitinkite šlakelį aliejaus ir kepkite krūtine­les tiek pat laiko, kol gražiai apskrus.

    • Orkaitėje – 200 °C temperatūroje apie 20–30 min., priklausomai nuo gabalėlių dydžio.

  4. Patiekite su daržovių garnyru, šviežiomis salotomis ar ryžiais. Skanaus!