Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4 – 5

  • 3 stiklinės kvietinių miltų

  • Žiupsnelis druskos

  • Šlakelis vandens (kambario t.)

  • 100 g sviesto

  • 2 šaukštai grietinės

Norint minkštesnių ežiukų galima įmaišyti 1–2 šaukštus varškės.

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Tešla. Miltus suberkite į dubenį, įpilkite truputį pasūdyto vandens ir minkykite, kol gausite standžią, elastingą masę.

  2. Formavimas. Iš tešlos susukite piršto storumo volelius, juos supjaustykite 3–4 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį lengvai braukite per tarkos nugarėlę – taip susiformuos „ežiuko“ raštas ir vamzdelis. Kuo stipriau spausite, tuo plonesni bei greičiau išverda.

  3. Virimas. Paruoštus ežiukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 8–10 min., kol iškils į paviršių.

  4. Padažas. Sviestą ištirpinkite, įmaišykite grietinę.

  5. Patiekimas. Išvirtus ežiukus išgriebkite, nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį. Užpilkite sviesto–grietinės padažu (arba spirgučiais, jei mėgstate) ir iškart patiekite.

Skanaus!