Skip to main content

INGREDIENTAI:

Tešlai:
• 250 g sviesto
• 4 kiaušiniai
• 200 g grietinės
• 200 g kvietinių miltų
• 170 g cukraus
• 50 g geros kokybės kakavos
• 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
• 1,5 šaukštelio kepimo miltelių

Glajui:
• 150 g juodojo šokolado
• 50 g sviesto

PARUOŠIMAS:

  1. Pradėkite nuo sviesto – jį ištirpinkite ir atidėkite šiek tiek pravėsti.

  2. Kiaušinius kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išplakite iki purumo. Supilkite lydytą sviestą ir grietinę, tada sudėkite kakavą ir vėl plakite.

  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir įmaišykite į skystąją masę. Maišykite, kol neliks sausų miltų gumuliukų.

  4. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Perbraukite peiliu per viršų, kad kepant keksas gražiai pakiltų.

  5. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių. Tikrinkite mediniu pagaliuku – jei ištraukiate sausą, keksas iškepęs. Jei viršus per greitai ruduoja – pridengti popieriumi.

  6. Iškepus palikite pravėsti formoje, vėliau perkelkite ant grotelių ir leiskite visiškai atvėsti. Skonis geriausiai atsiskleis, jei paliksite per naktį.

  7. Glajui šokoladą ir sviestą ištirpinkite virš garų vonelės. Gauta mase apliekite jau atvėsusį keksą.