INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui
-
160 g kvietinių miltų
-
100 g cukraus
-
80 g sviesto
-
1 kiaušinis
-
Žiupsnelis kepimo miltelių
Įdarui
-
500 g varškės
-
100 g grietinės
-
2 kiaušinių tryniai
-
2 šaukštai manų kruopų
Viršui
-
2 kiaušinių baltymai
-
3 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: daugiau nei 1 val.
-
Tešla. Sviestą sukapokite, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, įmuškite kiaušinį, bertite cukrų ir užminkykite vientisą tešlą. Dėkite ją pusvalandžiui į šaldytuvą.
-
Varškės sluoksnis. Varškę, grietinę, trynius ir manus plakite, kol gausis glotni masė.
-
Kepimas. Kepimo formą išklokite popieriumi, paskleiskite atšalusią tešlą, ant viršaus supilkite varškės masę. Kepkite 180 °C orkaitėje ~45 min.
-
Baltymų putė. Likus ~15 min. iki kepimo pabaigos standžiai išplakite baltymus su cukraus pudra ir užtepkite ant pyrago. Kepkite, kol viršus gražiai pabals.
-
Aušinimas. Ištrauktam pyragui leiskite visiškai atvėsti – taip atsiskleis „Angelo ašaros“ skonis ir tekstūra. Skanaus!