INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 6
Biskvitui
-
4 kiaušiniai
-
4 v. š. cukraus
-
4 v. š. kvietinių miltų
Kremui
-
180 g minkšto sviesto
-
180 g pertrintos varškės
-
¹∕₃ skardinės saldinto kondensuoto pieno
PARUOŠIMO BŪDAS
Trukmė – apie 30 min.
-
Tešla: Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi iki šviesios, purios masės. Įsijokite miltus ir išmaišykite. Atskirai iki standžių putų suplakite baltymus, tuomet atsargiai įmaišykite juos į trynių masę, kol tešla taps vientisa.
-
Kepimas: Tešlą paskleiskite ant sviestu patepto kepimo popieriaus didelėje skardoje. Kepkite 200 °C orkaitėje 12–15 min., kol biskvitas lengvai parus. Svarbu neperkepti, kad vėliau nesutrūktų. Iškepusį biskvitą dar karštą susukite su kepimo popieriumi ir palikite ataušti.
-
Kremas: Minkštą sviestą plakite, kol pabals. Nuolat plakdami plona srovele supilkite kondensuotą pieną. Galiausiai įmaišykite pertrintą varškę – kremas turi būti lygus ir purus.
-
Formavimas: Atvėsusį biskvitą atsargiai išvyniokite, nulupkite popierių ir tolygiai padenkite kremu. Pradedant nuo užtepto krašto vėl susukite į ritinį.
-
Sustingimas: Vyniotinį suvyniokite į kepimo popierių ar maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve 2–3 val., kad sutvirtėtų. Patiekiant pabarstykite cukraus pudra.
Skanaus!