INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
-
1 ½ stiklinės miltų
-
1 stiklinė kefyro
-
1 stiklinė cukraus
-
2 obuoliai
-
2 kiaušiniai
-
50 g sviesto
-
2 a. š. kepimo miltelių
-
žiupsnelis druskos
-
šiek tiek cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė pašviesės. Įmaišykite kefyrą, atvėsintą tirpintą sviestą ir druską. (Matavimams naudokite 250 ml stiklinę.)
-
Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir šaukštu lengvai sulenkite tešlą, kol ji taps vientisa blyninės konsistencijos. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.
-
Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, viršų uždėkite obuolių skiltelėmis, pabarstykite cinamonu ir kepkite 180 °C orkaitėje ~45 min. (laikas gali skirtis pagal formos dydį).
Skanaus!