Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 1 ½ stiklinės miltų

  • 1 stiklinė kefyro

  • 1 stiklinė cukraus

  • 2 obuoliai

  • 2 kiaušiniai

  • 50 g sviesto

  • 2 a. š. kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

  • šiek tiek cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Kiaušinius plakite su cukrumi, kol masė pašviesės. Įmaišykite kefyrą, atvėsintą tirpintą sviestą ir druską. (Matavimams naudokite 250 ml stiklinę.)

  2. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir šaukštu lengvai sulenkite tešlą, kol ji taps vientisa blyninės konsistencijos. Jei reikia, įberkite dar šiek tiek miltų.

  3. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, viršų uždėkite obuolių skiltelėmis, pabarstykite cinamonu ir kepkite 180 °C orkaitėje ~45 min. (laikas gali skirtis pagal formos dydį).

Skanaus!