INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 50
-
500 g šokoladinių sausainių (pvz., „Gaidelio“)
-
400 g saldinto kondensuoto pieno
-
100 g sviesto
Papuošimui:
-
100 g šokoladinių sausainių (tokie patys kaip masėje)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių (virtuviniu kombainu ar maišelyje kočėlu). Suberkite į dubenį, įpilkite ištirpintą sviestą ir kondensuotą pieną, išmaišykite iki vientisos masės.
-
Papuošimui skirtus šokoladinius sausainius atskirai sumalkite iki trupinių.
-
Iš pagrindinės masės drėgnomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Jeigu masė per minkšta, trumpam palaikykite ją šaldytuve – stingsta greitai.
-
Kiekvieną ką tik suformuotą rutuliuką apvoliokite paruoštuose sausainių trupiniuose.
-
Paruoštus triufelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 val. (dar geriau – palikite per naktį), kad visiškai sutvirtėtų.
Patarimai:
• Vietoj sausainių trupinių galite rinktis kokosų drožles, smulkintus riešutus ar trupintus vaflius apvoliojimui.