Skip to main content

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 50

  • 500 g šokoladinių sausainių (pvz., „Gaidelio“)

  • 400 g saldinto kondensuoto pieno

  • 100 g sviesto

Papuošimui:

  • 100 g šokoladinių sausainių (tokie patys kaip masėje)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių (virtuviniu kombainu ar maišelyje kočėlu). Suberkite į dubenį, įpilkite ištirpintą sviestą ir kondensuotą pieną, išmaišykite iki vientisos masės.

  2. Papuošimui skirtus šokoladinius sausainius atskirai sumalkite iki trupinių.

  3. Iš pagrindinės masės drėgnomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Jeigu masė per minkšta, trumpam palaikykite ją šaldytuve – stingsta greitai.

  4. Kiekvieną ką tik suformuotą rutuliuką apvoliokite paruoštuose sausainių trupiniuose.

  5. Paruoštus triufelius dėkite į šaldytuvą mažiausiai 2 val. (dar geriau – palikite per naktį), kad visiškai sutvirtėtų.

Patarimai:
• Vietoj sausainių trupinių galite rinktis kokosų drožles, smulkintus riešutus ar trupintus vaflius apvoliojimui.