Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 220 g kvietinių miltų

  • 3 kiaušiniai

  • 160 ml pieno

  • 100 g sviesto

  • 2 šaukštai cukraus

  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.

  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, tada šį mišinį suberkite į kiaušinių plakinį ir išmaišykite.

  3. Sviestą ištirpinkite, leiskite šiek tiek pravėsti.

  4. Į tešlą supilkite pieną ir pravėsusį sviestą, gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumuliukų.

  5. Įkaitinkite „širdelių“ formos vaflinę. Tešlą pilkite tiesiai į formą ir kepkite be papildomų riebalų, kol vafliai taps auksiniai ir traškūs.

Patiekite dar šiltus su mėgstamais priedais: uogiene, medumi ar šviežiomis uogomis. Skanaus!