Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6–8

  • 500 g varškės (9 % riebumo)

  • 200 g virtų ryžių (atvėsusių)

  • 3 kiaušiniai

  • 80 g cukraus

  • 50 g sviesto (tirpinto)

  • 150 ml pieno

  • 1 a.š. vanilinio cukraus

  • 1 a.š. kepimo miltelių

  • Žiupsnelis druskos

Papildomai:

  • Sviesto kepimo formai patepti

  • Džiūvėsėlių arba manų formai pabarstyti

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 15 min. + 40 min. kepimo

  1. Dubenyje trintuvu sutrinkite varškę su tirpintu sviestu ir cukrumi, kol masė taps vientisa.

  2. Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išplakite.

  3. Įpilkite pieną, suberkite kepimo miltelius ir dar kartą trumpai permaišykite.

  4. Į varškės masę sudėkite virtus ryžius, atsargiai išmaišykite, kad pasiskirstytų tolygiai.

  5. Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ar manais. Supilkite paruoštą tešlą, paviršių sulyginkite.

  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~40 min., kol viršus gražiai parus, o įsmeigtas medinis pagaliukas liks sausas.

  7. Apkepą palikite 10 min. pravėsti formoje, tuomet pjaustykite. Patiekite šiltą ar atvėsusį su uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis. Skanaus!