INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6–8
-
500 g varškės (9 % riebumo)
-
200 g virtų ryžių (atvėsusių)
-
3 kiaušiniai
-
80 g cukraus
-
50 g sviesto (tirpinto)
-
150 ml pieno
-
1 a.š. vanilinio cukraus
-
1 a.š. kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
Papildomai:
-
Sviesto kepimo formai patepti
-
Džiūvėsėlių arba manų formai pabarstyti
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 15 min. + 40 min. kepimo
-
Dubenyje trintuvu sutrinkite varškę su tirpintu sviestu ir cukrumi, kol masė taps vientisa.
-
Po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite druską, vanilinį cukrų ir gerai išplakite.
-
Įpilkite pieną, suberkite kepimo miltelius ir dar kartą trumpai permaišykite.
-
Į varškės masę sudėkite virtus ryžius, atsargiai išmaišykite, kad pasiskirstytų tolygiai.
-
Kepimo formą patepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais ar manais. Supilkite paruoštą tešlą, paviršių sulyginkite.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje ~40 min., kol viršus gražiai parus, o įsmeigtas medinis pagaliukas liks sausas.
-
Apkepą palikite 10 min. pravėsti formoje, tuomet pjaustykite. Patiekite šiltą ar atvėsusį su uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis. Skanaus!