Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 450 g kalakutienos (supjaustytos kubeliais)

  • 1 svogūnas (smulkintais kubeliais)

  • 1 raudonoji paprika (plonomis juostelėmis)

  • 1,5 stiklinės vištienos sultinio

  • 4 a. š. maltos paprikos

  • 1 v. š. sviesto

  • 1 v. š. aliejaus

  • 1 v. š. pomidorų pastos

  • 1 v. š. grietinės

  • 1 lauro lapas

  • Druska ir pipirai – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Kalakutieną apibarstykite dviem šaukšteliais maltos paprikos, pagardinkite druska ir pipirais, lengvai pamaišykite.

  2. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir aliejumi. Kepkite pusę kalakutienos gabaliukų, kol gražiai apskrus. Perkelkite į lėkštę. Tą patį pakartokite su likusia mėsa.

  3. Į tą pačią keptuvę suberkite svogūną. Kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol suminkštės. Tuomet įmaišykite likusius du šaukštelius paprikos miltelių, pakaitinkite minutę.

  4. Įmaišykite pomidorų pastą, sudėkite paprikų juosteles ir lauro lapą. Trumpai pakaitinkite ir užpilkite sultiniu. Pagardinkite pipirais ir jei reikia – dar šiek tiek druskos.

  5. Po 2 min. virimo sudėkite anksčiau keptą kalakutieną. Leiskite troškiniui dar pavirti ant nedidelės ugnies apie 4–5 minutes.

  6. Troškinio pabaigoje įmaišykite šaukštą grietinės, išjunkite kaitrą ir palikite pastovėti porą minučių prieš patiekiant.

Patiekite su bulvių ar morkų koše, ryžiais arba makaronais – visi variantai tiks puikiai!