INGREDIENTAI
-
450 g kalakutienos (supjaustytos kubeliais)
-
1 svogūnas (smulkintais kubeliais)
-
1 raudonoji paprika (plonomis juostelėmis)
-
1,5 stiklinės vištienos sultinio
-
4 a. š. maltos paprikos
-
1 v. š. sviesto
-
1 v. š. aliejaus
-
1 v. š. pomidorų pastos
-
1 v. š. grietinės
-
1 lauro lapas
-
Druska ir pipirai – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Kalakutieną apibarstykite dviem šaukšteliais maltos paprikos, pagardinkite druska ir pipirais, lengvai pamaišykite.
-
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir aliejumi. Kepkite pusę kalakutienos gabaliukų, kol gražiai apskrus. Perkelkite į lėkštę. Tą patį pakartokite su likusia mėsa.
-
Į tą pačią keptuvę suberkite svogūną. Kepkite ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol suminkštės. Tuomet įmaišykite likusius du šaukštelius paprikos miltelių, pakaitinkite minutę.
-
Įmaišykite pomidorų pastą, sudėkite paprikų juosteles ir lauro lapą. Trumpai pakaitinkite ir užpilkite sultiniu. Pagardinkite pipirais ir jei reikia – dar šiek tiek druskos.
-
Po 2 min. virimo sudėkite anksčiau keptą kalakutieną. Leiskite troškiniui dar pavirti ant nedidelės ugnies apie 4–5 minutes.
-
Troškinio pabaigoje įmaišykite šaukštą grietinės, išjunkite kaitrą ir palikite pastovėti porą minučių prieš patiekiant.
Patiekite su bulvių ar morkų koše, ryžiais arba makaronais – visi variantai tiks puikiai!