Skip to main content

INGREDIENTAI (2 batonams)

  • 500 g kvietinių miltų (apie tiek prireiks)

  • 1 stiklinė šilto vandens

  • 8 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštas cukraus

  • 7 g sausų mielių

  • 1 arbat. š. druskos

PARUOŠIMO BŪDAS (daugiau nei 1 val.)

  1. Mielių paruošimas
    Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, palikite 10–15 min., kol paviršiuje susidarys puta.

  2. Tešlos užminkymas
    Į mielių mišinį supilkite aliejų, suberkite druską, išmaišykite. Miltus berkite po saują ir minkykite 10–15 min., kol tešla taps minkšta, bet nebelips prie rankų (miltų kiekį reguliuokite pagal poreikį).

  3. Kildinimas
    Suformuokite rutulį, perkelkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 val., kad masė padvigubėtų.

  4. Formavimas
    Pakilusią tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį ir suvoliokite į ritinį. Abu ritinius paguldykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn, lengvai uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir dar 40–50 min. pakildykite.

  5. Įpjovos ir kepimas
    Aštriu peiliu įstrižai įpjaukite kiekvieną batoną keliose vietose. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol pluta taps gražiai auksinė.

Leiskite batonams šiek tiek atvėsti ant grotelių ir skanaukite dar lengvai šiltus.