INGREDIENTAI (2 batonams)
-
500 g kvietinių miltų (apie tiek prireiks)
-
1 stiklinė šilto vandens
-
8 šaukštai aliejaus
-
1 šaukštas cukraus
-
7 g sausų mielių
-
1 arbat. š. druskos
PARUOŠIMO BŪDAS (daugiau nei 1 val.)
-
Mielių paruošimas
Šiltame vandenyje ištirpinkite cukrų ir mieles, palikite 10–15 min., kol paviršiuje susidarys puta. -
Tešlos užminkymas
Į mielių mišinį supilkite aliejų, suberkite druską, išmaišykite. Miltus berkite po saują ir minkykite 10–15 min., kol tešla taps minkšta, bet nebelips prie rankų (miltų kiekį reguliuokite pagal poreikį). -
Kildinimas
Suformuokite rutulį, perkelkite į aliejumi pateptą indą, uždenkite ir palikite šiltoje vietoje maždaug 1 val., kad masė padvigubėtų. -
Formavimas
Pakilusią tešlą padalykite pusiau. Kiekvieną dalį iškočiokite į stačiakampį ir suvoliokite į ritinį. Abu ritinius paguldykite ant kepimo popieriumi išklotos skardos siūle žemyn, lengvai uždenkite drėgnu rankšluosčiu ir dar 40–50 min. pakildykite. -
Įpjovos ir kepimas
Aštriu peiliu įstrižai įpjaukite kiekvieną batoną keliose vietose. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 min., kol pluta taps gražiai auksinė.
Leiskite batonams šiek tiek atvėsti ant grotelių ir skanaukite dar lengvai šiltus.