Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2

  • 400 ml pieno (tiks ir kokosų)

  • 200 ml vandens

  • 100 g ryžių

  • 2 saujos džiovintų vaisių

  • 1 š. medaus (arba cukraus)

  • 1 š. ghee sviesto (ar kokosų aliejaus)

  • ½ a. š. cinamono

  • ½ a. š. malto muskato

  • žiupsnelis druskos (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Puode užvirkite pasūdytą vandenį. Nuplautus ryžius suberkite į verdantį vandenį ir, retkarčiais pamaišydami, virkite nedidele liepsna apie 10 min., kol beveik visas skystis susigers.

  2. Įpilkite pieną, sudėkite cinamoną, muskatą ir džiovintus vaisius. Puodą pridengę pusiau, kaitinkite labai silpnai dar 30–45 min., kol ryžiai suminkštės, o košė sutirštės. Pasistenkite, kad pienas nekiltų per kraštus – dažnai pamaišykite.

  3. Kai ryžiai sugėrė beveik visą pieną, įmaišykite sviestą ir pasaldinkite medumi. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 10 min. subręsti.

  4. Patiekdami pabarstykite trupučiu cinamono, pagardinkite šviežiomis uogomis ar kokosų drožlėmis.

Skanaus!