INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
-
400 ml pieno (tiks ir kokosų)
-
200 ml vandens
-
100 g ryžių
-
2 saujos džiovintų vaisių
-
1 š. medaus (arba cukraus)
-
1 š. ghee sviesto (ar kokosų aliejaus)
-
½ a. š. cinamono
-
½ a. š. malto muskato
-
žiupsnelis druskos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Puode užvirkite pasūdytą vandenį. Nuplautus ryžius suberkite į verdantį vandenį ir, retkarčiais pamaišydami, virkite nedidele liepsna apie 10 min., kol beveik visas skystis susigers.
-
Įpilkite pieną, sudėkite cinamoną, muskatą ir džiovintus vaisius. Puodą pridengę pusiau, kaitinkite labai silpnai dar 30–45 min., kol ryžiai suminkštės, o košė sutirštės. Pasistenkite, kad pienas nekiltų per kraštus – dažnai pamaišykite.
-
Kai ryžiai sugėrė beveik visą pieną, įmaišykite sviestą ir pasaldinkite medumi. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 10 min. subręsti.
-
Patiekdami pabarstykite trupučiu cinamono, pagardinkite šviežiomis uogomis ar kokosų drožlėmis.
Skanaus!