
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
- 400 ml pieno (tiks ir kokosų)
- 200 ml vandens
- 100 g ryžių
- 2 saujos džiovintų vaisių
- 1 š. medaus (arba cukraus)
- 1 š. ghee sviesto (ar kokosų aliejaus)
- ½ a. š. cinamono
- ½ a. š. malto muskato
- žiupsnelis druskos (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Puode užvirkite pasūdytą vandenį. Nuplautus ryžius suberkite į verdantį vandenį ir, retkarčiais pamaišydami, virkite nedidele liepsna apie 10 min., kol beveik visas skystis susigers.
- Įpilkite pieną, sudėkite cinamoną, muskatą ir džiovintus vaisius. Puodą pridengę pusiau, kaitinkite labai silpnai dar 30–45 min., kol ryžiai suminkštės, o košė sutirštės. Pasistenkite, kad pienas nekiltų per kraštus – dažnai pamaišykite.
- Kai ryžiai sugėrė beveik visą pieną, įmaišykite sviestą ir pasaldinkite medumi. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 10 min. subręsti.
- Patiekdami pabarstykite trupučiu cinamono, pagardinkite šviežiomis uogomis ar kokosų drožlėmis.
Skanaus!