Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

• pomidorų (tvirtesnių, tiek kiek telpa)
• mažų svogūnų (pagal poreikį)
• česnako skiltelių (pagal skonį)
• krapų žiedynų
• augalinio aliejaus (nebūtina)

Marinatui
1 l vandens
4 v. š. cukraus
1 v. š. druskos
1 v. š. 9 % acto
juodųjų pipirų žirnelių – pagal skonį
kvapiųjų pipirų žirnelių – pagal skonį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Pomidorus perpjaukite pusiau, o jei jie didesni – į ketvirčius.

  2. Marinato puode sumaišykite vandenį, druską, cukrų, juoduosius ir kvapiuosius pipirus, užvirkite.

  3. Sterilių stiklainių dugne dėkite po skiltelę česnako, kelis svogūno žiedus ar pusžiedžius, krapo žiedyną ir po kelis pipirų žirnelius.

  4. Įdarykite stiklainius pomidorų riekelėmis, užpilkite karštu marinatu, lengvai pridengkite dangteliais ir palaikykite 15 min.

  5. Skystį nupilkite atgal į puodą, pakaitinkite iki užvirimo. Į kiekvieną stiklainį įlašinkite po šaukštą aliejaus, vėl užpilkite verdantį marinatą ir sandariai užsukite.

  6. Apverskite stiklainius dangteliais žemyn, apklokite šiluma palaikančiu audiniu ir leiskite visiškai atvėsti. Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – skonis džiugins per visą žiemą.