Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

Tešlai (tyčia ne, bet šiame skyriuje ingredientai):
• 800 g vištienos šlaunelių mėsos
• 600 g plikytų ryžių
• 400 g konservuotų smulkintų pomidorų (ar 3–4 švieži pomidorai)
• 6 rūkytos medžiotojų dešrelės
• 1 raudonoji paprika
• 1 didelis (arba 2 mažesni) svogūnas
• 4 didesnės (ar 5 mažesnės) česnako skiltelės
• 1 rozmarino šakelė
• vištienos sultinio tiek, kad apsemtų ryžius
• plovo prieskonių mišinio, paprika miltelių, maltų juodųjų pipirų, druskos – pagal skonį
• aliejaus kepimui – pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Įkaitinkite puodą su šlakeliu aliejaus. Česnaką ir svogūną susmulkinkite, suberkite į puodą ir kepkite kelias minutes, kol pradės skleistis aromatas.

  2. Vištienos šlauneles supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, sudėkite prie svogūnų ir apkepinkite, kad apskrustų. Tada įmeskite griežinėliais pjaustytas dešreles ir dar trumpai apkepkite.

  3. Papriką supjaustykite kubeliais, suberkite į puodą. Įpilkite pomidorus, berkite plovo prieskonių, paprika miltelių, druskos, pipirų ir viską pamaišykite. Troškinkite, kol daržovės suminkštės.

  4. Suberkite nuplautus ryžius, užpilkite karštu vištienos sultiniu taip, kad ryžiai būtų visiškai apsemti. Įdėkite rozmarino šakelę, uždenkite dangčiu ir virkite ant nedidelės ugnies apie 30 minučių, kol ryžiai sugertų skystį ir suminkštėtų.

  5. Nukelkite puodą nuo kaitros, palikite pastovėti kelias minutes, tada išimkite rozmariną, papurenkite plovą šakute ir patiekite karštą.

Skanaus!