Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 36

  • 250 g varškės

  • 200 g kvietinių miltų

  • 100 g sviesto

  • 3 š. cukraus

  • 3 a. š. vanilinio cukraus

  • 1 a. š. kepimo miltelių

  • žiupsnelis druskos

  • papildomo cukraus pabarstymui

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Varškę išsukite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.

  2. Į masę suberkite miltus bei kepimo miltelius, užminkykite vientisą tešlą. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą maždaug valandai.

  3. Atšalusią tešlą iškočiokite plonai. Stikline išspauskite apskritimus.

  4. Kiekvieną apskritimą pabarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite ir dar kartą perlenkite – gausis mažas trikampis. Jo viršų dar lengvai apibarstykite cukrumi.

  5. Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

  6. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol gražiai paruduoja.

Skanaus!