INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 36
-
250 g varškės
-
200 g kvietinių miltų
-
100 g sviesto
-
3 š. cukraus
-
3 a. š. vanilinio cukraus
-
1 a. š. kepimo miltelių
-
žiupsnelis druskos
-
papildomo cukraus pabarstymui
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Varškę išsukite su cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišykite.
-
Į masę suberkite miltus bei kepimo miltelius, užminkykite vientisą tešlą. Indą uždenkite ir padėkite į šaldytuvą maždaug valandai.
-
Atšalusią tešlą iškočiokite plonai. Stikline išspauskite apskritimus.
-
Kiekvieną apskritimą pabarstykite cukrumi, perlenkite pusiau, vėl pabarstykite ir dar kartą perlenkite – gausis mažas trikampis. Jo viršų dar lengvai apibarstykite cukrumi.
-
Sausainius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25–30 min., kol gražiai paruduoja.
Skanaus!