INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 10
300 g miltų
200 g minkšto sviesto
200 g 9 % varškės
4 kiaušiniai (M–L)
150 g cukraus
120 g grietinės
100 g razinų (arba džiovintų spanguolių)
1½ a. š. kepimo miltelių
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
1 a. š. vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas – daugiau nei 1 val.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).
-
Razinas užplikykite verdančiu vandeniu, palikite brinkti, kol ruošite tešlą.
-
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus padėkite į šaldytuvą.
-
Jei varškė grūdėta, pertrinkite ją per sietelį arba sutrinkite trintuvu, kad taptų kreminė.
-
Minkštą sviestą plakikliu išpurentuokite iki švelnios, purios masės, suberkite cukrų ir dar porą minučių paplakite.
-
Toliau plakdami porcijomis įmaišykite trynius. Į kelis kartus sudėkite varškę, po to įmaišykite grietinę, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir porcijomis įsijokite į tešlą, kiekvienąsyk gerai išmaišykite. Tešla turi būti standoka – taip ir turi būti.
-
Nuvarvintas razinas įmaišykite į tešlą.
-
Baltymus išplakite iki standžių putų. Trečdalį įmaišykite greitais judesiais, likusius įsilankstykite švelniai, kad masė liktų puri.
-
Tešlą sukrėskite į formą (silikoninę niekuo netepkite, metalinę patepkite sviestu ir pabarstykite miltais ar džiūvėsėliais).
-
Kepkite apie 50–60 min. 170 °C karštyje, kol pagaliukas ištrauktas iš storiausios vietos bus sausas. Išjunkite orkaitę, pravirkite dureles ir palikite bobą 15–20 min. Pastovėti, tuomet išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.
-
Atvėsusią bobą galite papuošti tirpintu šokoladu ar citrininiu glajumi (cukraus pudra, citrinų sultys ir lašelis pieno / vandens).
Skanaus!