Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius – 10

300 g miltų
200 g minkšto sviesto
200 g 9 % varškės
4 kiaušiniai (M–L)
150 g cukraus
120 g grietinės
100 g razinų (arba džiovintų spanguolių)
1½ a. š. kepimo miltelių
1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės (nebūtina)
1 a. š. vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas – daugiau nei 1 val.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 170 °C (viršus + apačia, be ventiliatoriaus).

  2. Razinas užplikykite verdančiu vandeniu, palikite brinkti, kol ruošite tešlą.

  3. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus padėkite į šaldytuvą.

  4. Jei varškė grūdėta, pertrinkite ją per sietelį arba sutrinkite trintuvu, kad taptų kreminė.

  5. Minkštą sviestą plakikliu išpurentuokite iki švelnios, purios masės, suberkite cukrų ir dar porą minučių paplakite.

  6. Toliau plakdami porcijomis įmaišykite trynius. Į kelis kartus sudėkite varškę, po to įmaišykite grietinę, vanilinį cukrų ir citrinos žievelę.

  7. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir porcijomis įsijokite į tešlą, kiekvienąsyk gerai išmaišykite. Tešla turi būti standoka – taip ir turi būti.

  8. Nuvarvintas razinas įmaišykite į tešlą.

  9. Baltymus išplakite iki standžių putų. Trečdalį įmaišykite greitais judesiais, likusius įsilankstykite švelniai, kad masė liktų puri.

  10. Tešlą sukrėskite į formą (silikoninę niekuo netepkite, metalinę patepkite sviestu ir pabarstykite miltais ar džiūvėsėliais).

  11. Kepkite apie 50–60 min. 170 °C karštyje, kol pagaliukas ištrauktas iš storiausios vietos bus sausas. Išjunkite orkaitę, pravirkite dureles ir palikite bobą 15–20 min. Pastovėti, tuomet išimkite ir atvėsinkite ant grotelių.

  12. Atvėsusią bobą galite papuošti tirpintu šokoladu ar citrininiu glajumi (cukraus pudra, citrinų sultys ir lašelis pieno / vandens).

Skanaus!