Skip to main content
Kaip išlaikyti švarią virtuvę be didelių pastangų: kasdieniai triukai namų šeimininkėms

Kaip išlaikyti švarią virtuvę be didelių pastangų: kasdieniai triukai namų šeimininkėms

Kasdienis paviršių nuvalymas

Norint išlaikyti virtuvę švarią be ilgo generalinio tvarkymosi, verta įprasti kasdien nuvalyti darbo paviršius. Po maisto gaminimo iš karto pašalinkite trupinius, riebalų dėmes ir išsiliejusius skysčius. Naudokite švelnų valiklį arba sodos tirpalą, kuris puikiai šalina nešvarumus ir nedirgina odos.

Indų plovimas iš karto

Neleiskite indams kauptis kriauklėje – plaukite juos iš karto po naudojimo. Jei naudojate indaplovę, įpraskite iš karto sudėti indus, kad jie netaptų riebalų ir kvapų šaltiniu. Taip virtuvė išliks tvarkinga, o jūs sutaupysite laiko.

Šiukšlių tvarkymas

Virtuvėje kvapai dažniausiai kyla iš šiukšlių. Reguliariai išneškite šiukšliadėžę, ypač jei joje yra maisto likučių. Šiukšliadėžės dugną galima pabarstyti sodos, kuri neutralizuoja nemalonius kvapus.

Kasdienės grindų priežiūros įpročiai

Virtuvės grindys greitai susitepa nuo trupinių, miltų ar riebalų. Kasdien jas perbraukite šluota arba dulkių siurbliu. Kartą per savaitę nuplaukite grindis švelniu plovikliu, kad pašalintumėte ne tik purvą, bet ir bakterijas.

Švari viryklė ir orkaitė

Riebalų dėmės ant viryklės ar orkaitės sienelių sunkiai pašalinamos, jei paliekamos ilgam. Po kiekvieno gaminimo nuvalykite paviršius drėgna šluoste su trupučiu acto arba sodos tirpalu. Tai užtikrins, kad nešvarumai nesikauptų ir nereikėtų stiprių chemikalų.

Įpročiai, padedantys išlaikyti tvarką ilgainiui

Tvarkinga virtuvė priklauso nuo nuoseklių įpročių. Skirkite kelias minutes kiekvieną vakarą trumpam tvarkymuisi – sudėkite maistą į sandarius indus, nuvalykite paviršius, pasiruoškite švarią erdvę kitai dienai. Taip virtuvė visada atrodys švari ir maloni naudotis.