Skip to main content

Iš gausybės marinatų receptų, skirtų miško grybams konservuoti, šis variantas yra optimalus pagal cukraus, druskos ir acto santykį, siekiant pagaminti skanius, bei ilgai išsilaikančius grybus. Šiuo receptu marinuoti galite bet kokius grybus, kaip pvz. kelmučiai, baravykai, voveraitės.

1 porcija

1 val

Maistinė vertė (vienos porcijos)

  • Kalorijų kiekis: 494 kcal
  • Baltymų: 15 g
  • Riebalų: 4 g
  • Angliavandenių: 91 g

Ingredientai (vienai porcijai):

  • Grybai: 1 maišelis
  • Vanduo: 1 l
  • Cukrus: 2 valg. šaukštai
  • Druska: 4 šaukšteliai
  • Actas 9 %: 5 valg. š. l.
  • Kvapieji pipirai: 4 vnt.
  • Juodieji pipirai: 8 vnt.
  • Gvazdikėliai: 2 vnt.
  • Lauro lapai: 3 vnt.
  • Česnakas: 2 skiltelės

Grybų marinavimo eiga:

1-as žingsnis

Gerai nuplaukite grybus, nuskuskite jų paviršių, supjaustykite gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Virkite grybus 15 minučių. Proceso metu reguliariai nugriebkite putas, kad sultinys būtų švarus.

2-as žingsnis

Per 15 minučių grybai turėtų „nusėsti“, o sultinys turėtų tapti auksinės spalvos.

3-as žingsnis

Nusausinkite grybus sietelyje ir pasiruoškite marinatą.

4-as žingsnis

Perkelkite grybus į indą, kuriame jie bus virti marinate. Užpilkite vandeniu, kad jis apsemtų grybus (kaip parodyta nuotraukoje, kurią specialiai padariau didesnę). Apskaičiuokite, kiek litrų vandens jums reikės. Išmeskite grybus į sietelį. Į indą supilkite išmatuotą vandens kiekį, reikiamu santykiu įberkite druskos ir cukraus. Pridėkite prieskonius (išskyrus česnaką), užvirinkite marinatą ir 5 minutes virkite uždengę dangčiu.

5-as žingsnis

Į verdantį marinatą sudėkite grybus ir supjaustytą česnaką, leiskite užvirti, sumažinkite ugnį ir virkite 10 minučių. Pabaigoje supilkite actą, gerai išmaišykite ir nedelsdami sudėkite į stiklainius. Uždenkite, apverskite aukštyn kojomis ir palikite atvėsti.

Autorius: Beata