Skip to main content

Jums nusibodo tradicinis obuolių pyragas? Patikrinkite, kaip pasigaminti tokį pyragą iš Hokaido moliūgų.

Obuolių pyragas – skanus pyragas, kurį mėgstame valgyti rudenį. Paprastai gaminame pagal klasikinį receptą. Tačiau retkarčiais pravartu keisti tradicinį receptą ir įtraukti naujų priedų. Šį kartą norėtume parodyti, kaip pasigaminti moliūgų pyragą. Būtinai turite jį išbandyti kaip tokį.

Moliūgų pyragas – skanus rudens pyragas. Kaip tai padaryti?

Jei norisi ko nors saldaus, šis receptas puikiai tinka. Trapios tešlos ir sultingo moliūgų bei obuolių įdaro derinys – tikra skonio poezija. Šį pyragą galima pagaminti labai greitai, todėl jį įveiksite be didelio vargo.

PASIRUOŠIMO LAIKAS : 60 min.

KIEK ŽMONIŲ : 8 asmenims

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 4 obuoliai
  • mažas Hokaido moliūgas
  • 300 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • puodelis ksilitolio
  • 0,5 arbatinio šaukštelio vanilės aromato
  • arbatinis šaukštelis cinamono
  • 250 g sviesto
  • 3 šaukštai medaus
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 ml grietinėlės

 

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Miltus ir ksilitolį supilkite į dubenį.
  2. Tada sudėkite sviesto kubelius ir sumaišykite visus ingredientus.
  3. Nedidelę dalį tešlos atidėkite vėlesniam laikui. Į likusią dalį įmaišykite kepimo miltelius, kiaušinius ir truputį grietinėlės ir viską išminkykite.
  4. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Į jį įdėkite tešlą.
  5. Obuolius ir moliūgą sutarkuokite stambia tarka.
  6. Suberkite cinamoną, medų ir vanilės aromatą.
  7. Likusią tešlą sutarkuokite.
  8. Ant viršaus sudėkite obuolių ir moliūgų mišinį ir pabarstykite tarkuotais trupiniais.
  9. Obuolių pyragą kepkite apie 45 minutes 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Kaip patiekti moliūgų pyragą?

Moliūgų pyragas pripildys jūsų virtuvę neįtikėtino aromato. Negalėsite nuo jo atsiplėšti. Kad patiekalas gerai atrodytų ant stalo, pasirūpinkite, kad jis būtų tinkamai patiektas. Papuoškite obuolių pyragą cinamono lazdelėmis ir graikiniais riešutais. Tai bus puikus priedas prie šildančios rudens arbatos ar karšto šokolado.