
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4 – 5
- 3 stiklinės kvietinių miltų
- Žiupsnelis druskos
- Šlakelis vandens (kambario t.)
- 100 g sviesto
- 2 šaukštai grietinės
Norint minkštesnių ežiukų galima įmaišyti 1–2 šaukštus varškės.
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
- Tešla. Miltus suberkite į dubenį, įpilkite truputį pasūdyto vandens ir minkykite, kol gausite standžią, elastingą masę.
- Formavimas. Iš tešlos susukite piršto storumo volelius, juos supjaustykite 3–4 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį lengvai braukite per tarkos nugarėlę – taip susiformuos „ežiuko“ raštas ir vamzdelis. Kuo stipriau spausite, tuo plonesni bei greičiau išverda.
- Virimas. Paruoštus ežiukus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite 8–10 min., kol iškils į paviršių.
- Padažas. Sviestą ištirpinkite, įmaišykite grietinę.
- Patiekimas. Išvirtus ežiukus išgriebkite, nuvarvinkite ir sudėkite į dubenį. Užpilkite sviesto–grietinės padažu (arba spirgučiais, jei mėgstate) ir iškart patiekite.
Skanaus!