Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 500 g liesos varškės

  • 250 g grietinės

  • 200 g saldinto kondensuoto pieno

  • 150 ml vandens

  • 3 v. š. želatinos

  • 1 a. š. vanilinio cukraus

  • 3 pakeliai įvairių skonių želė

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 20 min. (be stingimo)

  1. Iš anksto pasigaminkite želė pagal instrukciją ant pakelio, vandens pilkite trečdaliu mažiau, kad ji būtų standi. Sustingusią supjaustykite kubeliais.

  2. Želatiną užpilkite 150 ml vandens ir palikite 30 min. išbrinkti, tada ištirpinkite virš karštų garų ir atvėsinkite.

  3. Varškę ir grietinę sutrinkite trintuvu, kol masė taps puri ir balta. Įmaišykite kondensuotą pieną bei vanilinį cukrų, trumpai paplakite.

  4. Plona srovele supilkite atvėsusią želatiną ir gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

  5. Masę supilkite į pasirinktą formą, suberkite želė kubelius ir švelniai paskirstykite.

  6. Desertą dėkite į šaldytuvą bent nakčiai, kol visiškai sustings. Patiekdami, jei norite, apverskite ant lėkštės ir papuoškite papildomais želė gabalėliais ar vaisiais.

Skanaus!