INGREDIENTAI
-
300 g sūrio (tvirtesnio, gerai lydančio)
-
2 kiaušiniai
-
Džiūvėsėlių – tiek, kad apvolioti
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
-
Aliejaus kepimui (fritiūrinėje arba keptuvėje)
PARUOŠIMO BŪDAS
-
Plakinys. Kiaušinius lengvai išplakite su druska ir pipirais.
-
Paruoškite sūrį. Sūrį supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis.
-
Paniravimas dvigubu sluoksniu. Kiekvieną sūrio riekelę pamirkykite kiaušinio masėje, apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą panardinkite į kiaušinį ir vėl į džiūvėsėlius, kad plutelė būtų storesnė ir traškesnė.
-
Kepimas. Įkaitinkite aliejų (keptuvėje arba fritiūrinėje). Sūrio gabalėlius kepkite, kol abi pusės taps auksinės – užtenka kelių minučių.
-
Patiekimas. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius, ir patiekite karštus su žalumynais bei šviežiomis daržovėmis.