INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
1 l natūralaus ar vaisinio jogurto
200 ml vandens (želatinai)
2 pak. vaisinės želė (po ~ 77 g, skirtingų skonių)
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
3 kupini šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Želinę spalvotą želė paruoškite iš anksto: vandens pilkite trečdaliu mažiau, nei nurodyta ant pakuotės, kad sustingusi būtų tvirtesnė. Sustingusią supjaustykite kubeliais.
-
Želatiną užpilkite 200 ml vėsaus vandens ir palikite 15–20 min., kad išbrinktų.
-
Jogurtą išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Saldumą reguliuokite pagal jogurto rūšį ir savo skonį.
-
Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite). Truputį atvėsusią, nuolat plakdami, plona srovele supilkite į kambario temperatūros jogurtą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.
-
Kepimo formą lengvai patepkite neutraliu aliejumi (arba naudokite silikoninę). Įpilkite ploną sluoksnį jogurto masės, išdėliokite dalį želės kubelių ir dėkite į šaldytuvą, kol šis sluoksnis sutvirtės. Kartokite sluoksniavimą, kol sunaudosite visą jogurtą ir želę. Nepilamą jogurto masę laikykite šiltame vandenyje, kad nesustingų.
-
Tortą palaikykite šaldytuve, kol visiškai sustings. Jei sunkiai išsiima iš formos, formą trumpai panardinkite į šilto vandens vonelę – desertas lengviau išslys. Skanaus!