Skip to main content

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8
1 l natūralaus ar vaisinio jogurto
200 ml vandens (želatinai)
2 pak. vaisinės želė (po ~ 77 g, skirtingų skonių)
5 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
3 kupini šaukštai želatinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Želinę spalvotą želė paruoškite iš anksto: vandens pilkite trečdaliu mažiau, nei nurodyta ant pakuotės, kad sustingusi būtų tvirtesnė. Sustingusią supjaustykite kubeliais.

  2. Želatiną užpilkite 200 ml vėsaus vandens ir palikite 15–20 min., kad išbrinktų.

  3. Jogurtą išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Saldumą reguliuokite pagal jogurto rūšį ir savo skonį.

  4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite virš garų vonelės (neužvirkite). Truputį atvėsusią, nuolat plakdami, plona srovele supilkite į kambario temperatūros jogurtą, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų.

  5. Kepimo formą lengvai patepkite neutraliu aliejumi (arba naudokite silikoninę). Įpilkite ploną sluoksnį jogurto masės, išdėliokite dalį želės kubelių ir dėkite į šaldytuvą, kol šis sluoksnis sutvirtės. Kartokite sluoksniavimą, kol sunaudosite visą jogurtą ir želę. Nepilamą jogurto masę laikykite šiltame vandenyje, kad nesustingų.

  6. Tortą palaikykite šaldytuve, kol visiškai sustings. Jei sunkiai išsiima iš formos, formą trumpai panardinkite į šilto vandens vonelę – desertas lengviau išslys. Skanaus!