Temos
Mėgstate gaminti, tačiau nerandate tam tinkamų įrankių, o troškinys nuolat prisvyla prie puodo dugno? Norint to išvengti, virtuvėje gali praversti akmens masės puodai. Atsiliepimai, apžvalga ir patarimai, kaip išsirinkti sau tinkamiausius akmens masės puodus – apie visa tai šiame straipsnyje.
Akmens masės puodai: atsiliepimai ir ypatybės
Mėgstantiems leisti laiką virtuvėje arba tiems, kurie kasdien gamina šeimai, yra ypatingai svarbūs kokybiški virtuvės įrankiai, puodai bei indai. Tai palengvina kasdienį darbą virtuvėje, o taip pat leidžia gaminti skanų bei sveiką maistą. Būtent tam ir yra skirti akmens masės virtuviniai puodai.
Jei svarstote, ar jums reikalingi akmens masės puodai, atsiliepimai apie šiuos virtuvės reikmenis iš virtuvės megėjų ir virtuozų – itin geri. Taip yra todėl, kad šie puodai turi tikrai daug privalumų.
Gaminimas su jais yra malonus. Akmens masės puodai pasižymi ilgaamžiškumu, todėl tarnaus ilgai ir bus puiki investicija. Daugelio gamintojų siūlomi rinkoje geriausi ir mažiausiai prisvylantys akmens masės puodai – atsiliepimai apie juos būtent todėl ir yra tokie puikūs.
Kas yra akmens masės puodai ir kuom jie skiriasi nuo kitų?
Dažniausiai įprasti virtuviniai puodai yra gaminami iš aliuminio, teflono, ketaus, nerūdijančio plieno, rečiau – iš vario. Visos šios medžiagos turi savo savybes ir yra skirtos skirtingiems gaminimo būdams. Rinkoje rasite puodų, skirtų standartiniam gaminimui, tačiau yra ir puodų, skirtų gaminimui ant ugnies bei puodų Wok, makaronų ar padažų gaminimui.
Akmens masės puodai yra universalūs, tačiau jų yra dvi rūšys. Jie gali būti pagaminti iš grynos akmens masės. Tokie puodai yra ganėtinai sunkūs, todėl rinkoje dažniau rasite įsigyti akmens mase dengtus virtuvės reikmenis. Dažniausiai tokie akmens mase dengti puodai gaminami iš aliuminio arba nerūdijančio plieno ir yra padengiami smulkinto akmens sluoksniu. Šis sluoksnis yra maišomas su kitais elementais, kurie neleidžia maistui pridegti. Šios priemaišos yra saugios ir nekenksmingos sveikatai.
Taip yra todėl, kad 100 % akmens masė veikia kaip šilumos izoliatorius, o ne laidininkas. Akmens mase dengti puodai geriau praleidžia šilumą, todėl jie greičiau įkaista ir yra tinkamesni gaminimui ant viryklės. Tuo tarpu 100 % akmens masės puodai puikiai tiks gaminimui orkaitėje, nes sulaikys šilumą puodo viduje.
Kad ir kurį variantą pasirinksite, darykite tai atsižvelgdami į savo poreikius. Taip pat nepamirškite, kad kokybiški yra abiejų rūšių akmens masės puodai – atsiliepimai apie juos dažniausiai yra teigiami.
Akmens masės puodai nuo kitų skiriasi visų pirma tuom, kad jie turi itin kokybišką, aukščiausios klasės nepridegantį paviršių. Net veikiant itin aukštai temperatūrai, akmens masės puodai neišskirs kenksmingų medžiagų. Nepridegantis paviršius labai palengvina maisto gaminimą ir pagerina patiekalų kokybę. Dėl tos pačios priežasties, gaminant akmens masės puoduose nėra būtina naudoti riebalus. Tai leidžia gaminti sveikesnius ir mažiau riebalų turinčius patiekalus.
Kitas esminis skirtumas yra tas, kad akmens masės puodai yra tikrai ilgaamžiai. Net jei jie kainuoja daugiau, nei iš kitų medžiagų pagaminti puodai, jų tarnavimo laikas gali būti daug ilgesnis. Akmens masė yra patvari, atspari ir daug metų tarnaujanti medžiaga.
Kaip išsirinkti jums tinkamus akmens masės puodus?
Prieš perkant akmens masės puodus, rekomenduojama atsižvelgti į šiuos paramatrus.
Funkcijos
Puodą rinkitės pagal tai, kam planuojate jį naudoti. Jei ieškote puodo gaminimui ant viryklės, galite rinktis akmens mase dengtus puodus – jie greičiau įšyla. Jei ieškote indo gaminimui orkaitėje, jums puikiai tiks 100 % akmens masės puodai.
Sudėtis
Kaip jau minėjome, visų pirma nuspręskite, kokiam tikslui jums reikalingas puodas. Atsižvelgę į tai, rinkitės akmens mase dengtus aliumininius arba nerūdijančio plieno puodus arba 100 % akmens masės gaminius.
Talpa
Akmens masės puodai yra skirtingo dydžio ir talpos. Prieš pasirinkdami dydį, atsižvelkite į savo šeimos gaminimo poreikius. Įvertinkite, kokio puodo trūksta jūsų virtuvėje ir pagal tai pasirinkite jums reikalingą dydį.
Kaip prižiūrėti akmens masės puodus?
Norėdami išplauti akmens masės puodą, visų pirma leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros. Jei dėl tam tikrų priežasčių norite jį plauti iš karto po gaminimo, rekomenduojama puodą apversti ir jo dugną atvėsinti šaltu vandeniu. Tai padės išsaugoti nepridegančią puodo dangą.
Tuomet su šiltu vandeniu pašalinkite maisto likučius. Tai padarius, galite praplauti puodą su minkšta kempinėle ir šiek tiek indų ploviklio. Šveisti rekomenduojama švelniai, nes to turėtų pakakti – šie puodai nebūna stipriai prisvilę. Puodo dugnui valyti negalima naudoti metalinių kempinėlių ar šepetėlių, nes jie gali pažeisti nelimpantį puodo paviršių.
Kaip matote, daug privalumų turi akmens masės puodai – atsiliepimai apie juos tikrai puikūs. Pasirinkimas priklauso nuo jūsų, tačiau šie puodai neabejotinai suteikia kokybišką ir ilgaamžę maisto gaminimo patirtį. Jei nusprendėte, kad tai yra būtent tai, ko trūksta jūsų virtuvėje, platų akmens masės puodų pasirinkimą visada rasite mūsų internetinėje parduotuvėje.