INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 2 200 ml avižinių dribsnių 500 ml pieno Sviesto – pagal skonį PARUOŠIMO BŪDAS Paruošimo laikas: apie 20 min. Vidutinio dydžio puode […]
Aromatingas karštas raudonasis vynas su cinamonu ir gvazdikėliais
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 5 1 l raudono vyno (tinka kalėdinis ar kitas aromatingas) 1 cinamono lazdelė 6 gvazdikėliai Papuošimui: Citrinos skiltelės PARUOŠIMO BŪDAS Paruošimo laikas: […]
Pyragas „Angelo ašara“: trapus pagrindas, puri varškė ir baltymų debesėlis
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 8 Pagrindui: 160 g kvietinių miltų 100 g cukraus 80 g sviesto 1 kiaušinis Žiupsnelis kepimo miltelių Įdarui: 500 g varškės 100 […]
Kvapni kiniška vištiena saldžiarūgščiame padaže
INGREDIENTAI: 500 g vištienos krūtinėlės 200 ml vandens 1 didelis arba 2 maži kiaušiniai 5 šaukštai šalto vandens 3 didelės česnako skiltelės (arba 4 mažesnės) […]
Burokėliai obuolių sulčių marinate – žiemos atsarga
INGREDIENTAI 3 kg burokėlių 1 l natūralių obuolių sulčių 1 v. š. druskos 5 juodieji pipirai (žirneliais) 3 lauro lapai PARUOŠIMO BŪDAS Paruošimo laikas: apie […]
Akimirksniu iškepamas kefyro pyragas
INGREDIENTAI 2 stiklinės (250 ml) kvietinių miltų 1 stiklinė kefyro ⅔ stiklinės cukraus (reguliuokite pagal saldumą) ½ stiklinės neutralaus aliejaus (arba tirpinto sviesto) 2 M/L […]
Traškūs namų vafliukai, kvepiantys vanile ir cinamonu
INGREDIENTAI 4 kiaušiniai 100 g cukraus 100 g sviesto 90 g kvietinių miltų 1 v. š. krakmolo (galite keisti miltais, tačiau krakmolas suteikia traškumo) ½ […]
3 dienas brandinti traškūs marinuoti kopūstai – idealiai tinka prie keptos mėsos
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 8 1,5 kg baltagūžių kopūstų 2 morkos 1 česnako galva Marinatui: 500 ml vandens 80 ml augalinio aliejaus 70 ml 9 % […]
Pati tikriausia močiutės varškės skrynia
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 6 Tešla: 175 g kvietinių miltų 125 g gerai atšalusio sviesto 1 kiaušinis ½ šaukšto grietinės ⅓ šaukštelio druskos Įdaras: 400 g […]
Greitai iškepamas pyragas su mėgstama uogiene
INGREDIENTAI Porcijų skaičius: 8 2 stiklinės kvietinių miltų (±) 1 stiklinė pasirinktos uogienės (naudota aviečių) 1 stiklinė grietinės ½ stiklinės cukraus (derinkite pagal saldumą) 2 […]
