Temos
Taip paruošta vištiena yra ypatingai gero skonio ir nuostabaus aromato. Receptas yra be galo paprastas, reikalaujantis vos 15 minučių marinavimo.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 5
1 kilogramas | vištienos ketvirčių (ar kitų didelių vištienos dalių) |
330 mililitrų | šviesaus alaus |
2 šaukštai | česnako miltelių |
2 šaukštai | džiovinto raudonėlio |
1 šaukštas | saldžiosios paprikos miltelių |
0.5 šaukšto | maltų juodųjų pipirų |
1 šaukštelis | čiobrelių |
1 vienetas | vištienos sultinio (kubeliais, kokybiško) |
pagal skonį | aitriosios paprikos miltelių (arba kajeno, nebūtina) |
šiek tiek | vyno acto (arba paprasto balto acto) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | druskos |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1.
Vištienos gabalėlius apšlakstome actu, įtriname. Tuomet apibarstome kiekvieną gabalėlį druska. Tolygiai užberiame džiovintus čiobrelius, raudonėlį, paprikos, česnako miltelius ir juoduosius pipirus. Apibarstome sutrupintu sultinio kubeliu ir šiek tiek kajeno arba aitriosios paprikos miltelių (jei naudojate). Visus gabalėlius apšlakstome alyvuogių aliejumi ir įtriname prieskoniais. Paliekame pasimarinuoti 15 min. Jei norite, galima palikti vištieną marinuotis pernakt šaldytuve.
2.
Vištienos gabalėlius sudedame odelėmis žemyn į kepimo formą aukštesniais kraštais.
3.
Kepame iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 min. Po to visus gabalėlius apverčiame, užpilame alumi ir kepame dar 20 min. Tada apšlakstome susidariusiu skysčiu ir kepame dar 10 min su grilio funkcija, kad gabalėliai gražiai apskrustų. Skanaus!