
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius – 2
- 1 žiedinis kopūstas
- 80 g sviesto
- 1 svogūnas
- 1 a. š. kmynų (galite praleisti)
- Druskos pagal skonį
- Šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS
- Blanširavimas. Kalafiorą suskirstykite mažais žiedynais. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 3–5 min., kol lengvai suminkštės, bet išliks traškus. Nusunkite ir trumpam perliekite šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimą, tada vėl gerai nuvarvinkite.
- Svogūno apkepimas. Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir suberkite smulkintą svogūną. Kepkite, kol svogūnas taps auksinės spalvos.
- Kalafiorų troškinimas. Į svogūnus sudėkite apvirtus kalafioro žiedynus ir, jei naudojate, kmynus. Kepkite 10–15 min., retkarčiais apversdami, kol žiedynai lengvai apskrus.
- Pagardinimas. Pabaigoje paskaninkite druska, pipirais ir, jei norite, pabarstykite mėgstamais žalumynais. Patiekite iškart – skanaus!