Skip to main content

Labai skanus ir sultingas maltos mėsos kepsnys Šv. Velykų stalui.

INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
1 kilogramaskiaulienos faršo (galite naudoti maišytą su jautiena, veršiena ar kalakutiena)
2 vienetaiobuolių
2 vienetaimorkų
4 riekelėsbatono (be plutelės)
2 vienetaikiaušinių
1 vienetassvogūnų (didelio)
2 šaukštaimanų kruopų
3 skiltelėsčesnako
2 šaukšteliaipaprikos miltelių
1 šaukštelisčiobrelių
šiek tiekpieno (batonui pamerkti)
pagal skonįdruskos
pagal skonįpipirų
PAPUOŠIMUI:
šiek tieklauro lapų
šiek tiekkvapiųjų pipirų
PADAŽUI:
3 šaukšteliaipomidorų padažo
3 šaukšteliaimajonezo
1 skiltelėčesnako
PARUOŠIMO BŪDAS:
 PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1.
Keptuvėje aliejuje pakepinkite labai smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai sutarkuotas morkas, tada sudėkite burokine tarka sutarkuotus obuolius ir smulkintą česnaką, patroškinkite.
2.
Į faršą sudėkite atvėsintą keptuvės turinį, piene mirkytas batono riekeles, manus, druską, pipirus, prieskonius, kiaušinius. Viską gerai išminkykite.
3.
Suformuokite kepaliuko formos kepsnį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, aptepkite aliejumi, viršuje pirštu įspauskite 3 gilias duobutes, kad kepant nesutrūkinėtų. Iš pipirų padarykite akytes ir burnytę, o iš lauro lapų ausytes.
4.
Majonezą išmaišykite su pomidorų padažu ir smulkintu česnaku.
5.
Kepkite 180 – 200 C temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos viršų aptepkite padažu.
6.
Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis su marinuotais/raugintais agurkais ar raugintais kopūstais.