Temos
Labai skanus ir sultingas maltos mėsos kepsnys Šv. Velykų stalui.
INGREDIENTAI:
PORCIJŲ SKAIČIUS: 6
1 kilogramas | kiaulienos faršo (galite naudoti maišytą su jautiena, veršiena ar kalakutiena) | |
2 vienetai | obuolių | |
2 vienetai | morkų | |
4 riekelės | batono (be plutelės) | |
2 vienetai | kiaušinių | |
1 vienetas | svogūnų (didelio) | |
2 šaukštai | manų kruopų | |
3 skiltelės | česnako | |
2 šaukšteliai | paprikos miltelių | |
1 šaukštelis | čiobrelių | |
šiek tiek | pieno (batonui pamerkti) | |
pagal skonį | druskos | |
pagal skonį | pipirų | |
PAPUOŠIMUI: | ||
šiek tiek | lauro lapų | |
šiek tiek | kvapiųjų pipirų | |
PADAŽUI: | ||
3 šaukšteliai | pomidorų padažo | |
3 šaukšteliai | majonezo | |
1 skiltelė | česnako |
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: DAUGIAU NEI 1 VAL.
1.
Keptuvėje aliejuje pakepinkite labai smulkiai pjaustytą svogūną ir smulkiai sutarkuotas morkas, tada sudėkite burokine tarka sutarkuotus obuolius ir smulkintą česnaką, patroškinkite.
2.
Į faršą sudėkite atvėsintą keptuvės turinį, piene mirkytas batono riekeles, manus, druską, pipirus, prieskonius, kiaušinius. Viską gerai išminkykite.
3.
Suformuokite kepaliuko formos kepsnį ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą, aptepkite aliejumi, viršuje pirštu įspauskite 3 gilias duobutes, kad kepant nesutrūkinėtų. Iš pipirų padarykite akytes ir burnytę, o iš lauro lapų ausytes.
4.
Majonezą išmaišykite su pomidorų padažu ir smulkintu česnaku.
5.
Kepkite 180 – 200 C temperatūros orkaitėje apie 1 valandą. Likus 10 minučių iki kepimo pabaigos viršų aptepkite padažu.
6.
Netikras zuikis gali būti patiektas kaip karštas patiekalas su bulvėmis ir daržovėmis ir kaip puikus šaltas užkandis su marinuotais/raugintais agurkais ar raugintais kopūstais.