
INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
Faršui:
- 500 g maltos jautienos
- 500 g maltos kiaulienos
- 400 ml pieno
- 2 tarkuoti svogūnai
- 2 kiaušiniai
- 6 šaukštai kvietinių miltų
- druska ir maltieji juodieji pipirai pagal skonį
Padažui:
- 200 ml 35 % grietinėlės
- 150 ml sultinio
- 1 svogūnas
- 1 morka
- pundelis smulkintų krapų
- druska ir maltieji juodieji pipirai pagal skonį
Kepimui:
- aliejaus, kiek prireiks
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
- Maltą mėsą sumaišykite su pienu, svogūnais, kiaušiniais, miltais, druska ir pipirais. Masė bus gana skysta – leiskite jai pastovėti apie valandą, kad sutvirtėtų.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Šlapiomis rankomis arba šaukštu formuokite kotletus, apkepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
- Padažui svogūną smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite.
- Apkeptus kotletus sudėkite į puodą, užpilkite grietinėle ir sultiniu, berkite druską, pipirus, sudėkite svogūną ir morką. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Pabaigoje įmaišykite krapus.
- Patiekite karštus kotletus su bulvių koše ir mėgstamomis daržovėmis. Skanaus.