Skip to main content

Purūs širdelių formos vafliukai

INGREDIENTAI

  • 220 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 160 ml pieno
  • 100 g sviesto
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Kiaušinius suplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps vientisa.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais, tada šį mišinį suberkite į kiaušinių plakinį ir išmaišykite.
  3. Sviestą ištirpinkite, leiskite šiek tiek pravėsti.
  4. Į tešlą supilkite pieną ir pravėsusį sviestą, gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumuliukų.
  5. Įkaitinkite „širdelių“ formos vaflinę. Tešlą pilkite tiesiai į formą ir kepkite be papildomų riebalų, kol vafliai taps auksiniai ir traškūs.

Patiekite dar šiltus su mėgstamais priedais: uogiene, medumi ar šviežiomis uogomis. Skanaus!