Skip to main content

INGREDIENTAI

  • 250 g mocarelos (tinka ir plėšomos sūrio lazdelės ar kitas mėgstamas fermentinis)

  • 100 g džiūvėsėlių (naudota su paprika, bet galite rinktis bet kokius)

  • 2 kiaušiniai

  • 1 a. š. česnako miltelių

  • ½ a. š. rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)

Kepimui

  • ~600 ml aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

  1. Mocarelą supjaustykite 1–1,5 cm storio riekelėmis, o jas – piršto storio lazdelėmis. Tobulos formos nebūtinos.

  2. Dubenėlyje lengvai išplakite kiaušinius.

  3. Kitame inde sumaišykite džiūvėsėlius su česnako milteliais ir rūkyta paprika.

  4. Kiekvieną sūrio lazdelę panardinkite į kiaušinių plakinį, tada apvoliokite džiūvėsėliuose, dar kartą merkite į kiaušinį ir vėl – į džiūvėsėlius. Svarbu, kad panada padengtų be tarpelių, kitaip sūris gali išbėgti kepant.

  5. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų iki ~170–180 °C (aliejuje įmesta džiūvėsėlių kruopelė turėtų čirškėti).

  6. Po kelias lazdeles nuleiskite į karštą aliejų ir kepkite, kol gražiai paruduos bei iškils į paviršių.

  7. Iškeptas lazdelės kiaurasamčiu iškelkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

  8. Patiekite dar karštas – traškus apvalkalas ir lydytos mocarelos vidus bus tobuli!