Skip to main content

INGREDIENTAI

  • Porcijų skaičius: 6

  • 200 g silkių filė be aliejaus

  • 2 didesnės morkos

  • 2 nedideli svogūnai

  • 3 šaukštai pomidorų padažo

Kepimui:

  • 2 šaukštai aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Silkių filė supjaustykite siauromis juostelėmis.

  2. Svogūnus pjaustykite pusžiedžiais, o morkas stambia tarka (burokine).

  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant vidutinės ugnies. Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Įmaišykite tarkuotas morkas ir kepkite, kol jos suminkštės. Supilkite pomidorų padažą, maišydami dar patroškinkite apie minutę. Nukelkite nuo kaitros ir atvėsinkite.

  4. Serviravimo inde išdėliokite silkę, ant viršaus paskleiskite atvėsusias daržoves.

  5. Indą dėkite į šaldytuvą bent 2–3 val. (dar geriau – per naktį), kad skoniai susijungtų.

Patarimas: norėdami intensyvesnio skonio, atvėsusias daržoves galite sumaišyti su silkės juostelėmis prieš dėdami į šaldytuvą. Skanaus!